donderdag 25 juli 2013

Chili week 3


We reizen verder zuidwaarts en trekken 'El valle de Elqui' in. Een zonnige vallei aan de rio Elqui met vele dorpjes. Na de droge woestijn is het zien van zoveel groen heerlijk! Het is er overdag ook heerlijk warm. Valle de Elqui is de streek waar volop druiven gekweekt worden, waarvan ook de beroemde pisco gemaakt wordt.
We verblijven twee nachten in schattig dorpje Pisco Elqui. Dit dorpje werd herdoopt als bewijs voor herkomst van Pisco (al wordt dit betwist door Peru). Bezoeken de oude distilleerderij van Pisco.







Als laatste trip voordat Veerle ons verlaat, staat de stad Valparaiso op het programma. Een werelderfgoed stad aan de zee, gebouwd op 45 heuvels, met mooie kleurrijke huizen, veel grafiti (tekeningen), krakkemikkige kabeltreinen, vele trapjes,... Absoluut de moeite waard!





















Dag Veerle!! Het was reuze fijn dat je er was! Jammer dat je al naar huis moet!!


 




















Voordat we de grens naar Argentiniƫ oversteken rusten we nog even uit in Huize Betalpu. We logeren er in het huis van Belgische pater Maarten Koch. We worden er met open armen ontvangen en genieten van het huiselijk gevoel (doet deugd na drie weken hostels). We kunnen er terug tegen aan!
 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten