zaterdag 10 augustus 2013

Argentinië in een notendop!

Iets om jullie te laten meegenieten... de zonsopgang boven stadje San Augustin Valle de Fertil. We zijn zot om hiervoor om 2h 's nachts op te staan en de nabije top in het donker te beklimmen. Maar het is het meer dan waard!
















Een ander pareltje... parque nacional de Talamapalla (ook werelderfgoed)! Mooie rotsformaties die figuren voorstellen, hoge canon, petrogliefen uit de hele oude tijd,... We zien er ook zoro's, vossen met een dikke staart :-)!





 













We reizen eigelijk in het westen van Argentinië, maar kunnen het niet laten om even over en weer te gaan naar het oosten (bustripje van 24h) om de watervallen van Iguazu te bewonderen. Ontzettend indrukwekkend die grote hoeveelheid water die naar beneden dondert!




 














En dan in het noorden van Argentinië, alvorens de grens naar Bolivië over te steken. We passeren er heel wat mooie dorpjes, elk met hun charme. Zoals bv Purmamarka aan de voet van de 7-kleurige berg en Iruya welke wel lijkt vastgekleefd aan de rostwand! In Iruya doen we ook twee hele mooie wandelingen (condor mirador en via een kloof naar mini dorpje).





 





1 opmerking:

  1. Wat een prachtige dingen / natuur!!!
    Daar kan mijn trektocht door Engeland met weliswaar ook zijn schone uitzichten / natuur niet tegen op ;o)

    Tot binnenkort (over 2 weken "al")!!!

    Kim x

    BeantwoordenVerwijderen