dinsdag 9 juli 2013

De eerste week in Chili

Onze eerste week in Chili is direct een voltreffer! Arica is een tof kuststadje aan de stille oceaan, net over de grens met Peru. Huize hoge golven beuken op de rotsen. In een rustigere baai wagen Katrien en Veerle zich aan een korte zwembeurt in het koude water. Ik hou het bij pootje baden!










Op de rotsen aan de haven liggen een tiental gigantische zeeleeuwen te zonnen. Ook zien we daar heel veel pelikanen, deze duiken met z'n allen het water in als het nabije visrestaurant zijn afval in het water gooit!





















Chili is wel totaal een andere wereld dan Peru. Veel westerser, zowel de omgeving als de mensen. Toch een beetje een cultuur shock (in omgekeerde richting dan). 


Vanuit Arica trekken we er drie daagjes op uit. Manuel is onze rijdende gids. Met een 4x4 cruisen we het binnenland door. In het begin heel droog landschap, als we hoger rijden, komt er meer vegetatie. We slapen twee nachten in Putre, een gezellig dorpje op 3500m. Dag twee bezoeken we 'Reserva National de Vicunas'. Naast vicunas zien we hier ook heel wat llamas en alpacas grazen!
Terug een kwisvraag... wie kent het verschil tussen een llama, vicuna en alpaca???





















We hebben zicht op verschillende vulkanen, oa de Guallatire. Deze is nog actief, je ziet de gassen aan de top ontsnappen.













Vlak voor de grens met Bolivië komen we aan Salar De Surire (4250m), een prachtige salar met ontelbare flamingo's. We trekken veel foto's :-)





















We lunchen aan 'Termas de Polloquere' (tot 66°). Volgens de trotter vind je na een bad hierin, je eigen badkamer maar heel saai! We kunnen dit alleen maar beamen!

















Dag 3 rijden we naar Parque National Lauca. Onderweg stappen we paar keer uit voor korte 'trekkings' (lees wandelingskes)! Wederom mooi landschap met op achtergrond de imponerende vulcaan Parinacota. We lunchen aan één van de hoogste meren ter wereld, Lago Chungara (4500m). Jammer dat het wat een bewolkte dag is, zo gaat de weerspiegeling van de vulcaan in het meer teniet. Het wordt zelfs nog kouder en begint een beetje te sneeuwen. Tijd dus om terug te keren naar Arica!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten